Cel mai bun plan de zbor 2021


La zborul cu puii este necesar un traseu realist si moderat ca dificultate. De aceea traseul de la N. la S. cu finala 405 km Radauti Prut este ideal pentru zborurile cu puii. Acest culoar de zbor este de dificultate medie pentru porumbei si este cel mai potrivit pentru zborurile pe columbodroame. Pe traseul acesta avand 5 concursuri, porumbeii trebuie sa vina acasa iar participantii isi pot nota rezutatele puilor. Porumbeii trebuie sa vina indiferent ce loc ocupa. La columbodrom asta este cel mai important lucru, ca porumbeii sa poata veni de la etape acasa. Am invatat din anii trecuti ca zborurile dificile nu sunt o alegere potrivita pentru columbodroame deoarece zborurile grele pentru pui nu sunt relevante. Ei sunt prea cruzi si fara experienta pentru o provocare majora. Cu siguranta ca porumbeii care se descurca la columbodrom pe traseul nostru se pot descurca si pe mai departe in anii viitori daca sunt bine ingrijiti. Consider ca zborurile grele cu traversarea peste munte sunt pentru porumbeii maturi.

La columbodrom se testeaza anduranta dar si agilitatea puilor de porumbel. Anduranta le este testata pe traseul de 405 km in linie dreapta. Dat fiind curbura muntilor si pozitionarea pe harta a columbodromului, porumbeii trebuie sa zboare cel putin 450 km. Aici este testata anduranta. Agilitatea este testata cand porumbelul se desprinde de grup pentru a alege traseul cel mai scurt sau cand din stol porumbelul se despinde si intra in voliera cat mai repede. Despre asta este vorba la columbodrom.

Chiar si atunci cand stolul se aseaza pe sputnic, iar cativa pui sunt mai rapizi si intra primii, cei mai buni sunt aceia care intra primii. Acestia sunt porumbeii dornici sa vina acasa, inteligenti si sanatosi prin capacitatea lor de a rezista la concursuri si a se orienta corect in zbor.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: