Pregatirea porumbeilor in perioada rece


Pregatirea porumbeilor in perioada rece

 

De obicei, dupa naparlire, porumbeii și-au schimbat penajul cu unul nou-nouț și arată fantastic. În fiecare an primesc întrebarea: când putem trece la amestecul de iarnă? Sau trebuie să cumpăr o alt sac de mancare de concurs? Mâncarea de iarnă sau de odihnă ar trebui să aibă un conținut scăzut de proteine. Treci la un astfel de amestec prea devreme și porumbeii încă nu au năpârlit? Apoi năpârlirea va continua cu o întârziere și întrebarea este dacă vor termina cand trebuie. La urma urmei: când zilele încep să se lungească din nou porumbelul oprește procesul de năpârlire.

 

Cand se opreste naparlirea?

Când ultimul tarc este pe jumătate scos la majoritatea porumbeilor, putem spune că năpârlirea a luat sfârșit. De multe ori mai trebuie sa cresca si câteva pene in coadă, dar în acel moment este cel mai bine să treceți la o hrănire de iarnă sau de odihnă. Porumbeii o indică adesea ei înșiși. Erai obișnuit să dai, de exemplu, 20 de grame de hrană per porumbel de fiecare dată, iar deodată porumbeii nu mai mananca aceeasi mancare. Semn că majoritatea porumbeilor au terminat de năpârlit…. Dar verifică-i mereu.

 

Ce este un furaj de iarnă?

Un furaj de iarnă sau de odihnă conține acei nutrienți de care porumbeii au nevoie în acea perioadă. Ar trebui să conțină puține proteine. De ce? Proteinele sunt materiale de construcție pentru mușchi, oase și pene. Iar iarna nu mai este mult de construit. La urma urmei, toate izvoarele au fost reînnoite. Porumbelul se odihnește mult și de obicei este ținut mult în crescătorie sau volieră.

 

Porumbelul trebuie să-și mențină corpul cald. Asta-i tot. Intestinele trebuie, de asemenea, curățate de tot ce a fost prea mult în timpul cursei și năpârlirii. Trebuie curatat intestinal subtire al porumbelului. Acesta este un strat subțire, moale, prin care trebuie să treacă nutrienții. Când stratul acela cu toate râurile și neregularitățile sale (filia intestinală) se înfundă, tot felul de bacterii le place să găsească un loc acolo. Pentru că acesta este un teren de reproducere ideal pentru bacterii.

Acum putem să oferim porumbeilor o cură puternică cu antibiotice. Apoi omori toate acele bacterii. Bacteriile benigne sunt, de asemenea, ucise. Dacă porumbeii mănâncă ceva greșit, se vor agrava lucrurile. Atunci nu mai există protecție. Există multe neînțelegeri și ignoranță în lumea porumbeilor când vine vorba de nutriția porumbeilor voiajori. Există multe tipuri de amestecuri pe piață și la fel de multe opinii. Căutarea unui amestec premium bun de iarnă este de preferat. Dar dacă nu îl găsești în zona ta… Da, le vei putea realiza singur. Dar cum faci asta?

 

Hranirea porumbeilor cu fibre

Un furaj bogat în fibre este, de exemplu, un amestec de purificare. Dar mai trebuie să adaugi ceva la asta. Un amestec de purificare nu conține de obicei porumb. Porumbul dă căldură și porumbeii cu siguranță au nevoie de asta iarna. Așa că trebuie adăugat un porumb 20 – 25%. Se poate adăuga ovăz integral ascuțit (ovăz pentru cal) pentru a asigura o funcție intestinală și mai bună și, astfel, procesul de curățare este realizat. Adăugați maximum 10% ovăz.

 

Luând un furaj cu cea mai mare variație posibilă a fibrelor brute, intestinele sunt curățate temeinic, parcă șterse. Nu ar trebui să fii surprins dacă gunoiul de grajd este uneori puțin moale. Tocmai acesta este mizeria care trebuie eliminată și acesta este scopul acestui amestec de hrana. Dacă hraniti asa timp de cel puțin 3 săptămâni, intestinul este curat. Atunci gunoiul de grajd devine din ce în ce mai frumos. În acea perioadă. Vechea flora intestinală a dispărut. Puteți continua cu acest amestec de furaje până cu puțin timp înainte de reproducere.

(adăugați vitamine suplimentare și niște furaje de reproducție). Utilizarea furajelor a fost din nou optimizată. Cu alte cuvinte: hrana este digerată mult mai bine și nutrienții sunt absorbiți din nou în mod optim în sânge. Vei vedea cât de bine vor arăta porumbeii tăi.

 

Grasimi in amestecul de iarna

Un amestec de iarnă sau de odihnă poate conține, de asemenea, destul de multă grăsime. Dacă le dăm porumbeilor doar o hrană slabă cu aproximativ 3% grăsime pe o perioadă lungă de iarnă, fibrele musculare roșii nu vor mai fi activate. Porumbelul are nevoie imediat de totul pentru a se menține cald. Totuși, putem alege și să activăm aceste fibre musculare. Adăugând semințe bogate în omega 3, ajungem la un conținut de grăsime de 6% până la 7%, apoi porumbeii ar trebui să fie într-o crescătorie cu mult spațiu si să alerge prin el. Dacă este posibil, eliberăm porumbeii de câteva ori pe săptămână. Dacă acest lucru nu este posibil din cauza păsărilor de pradă, atunci cât mai mult posibil ii tinem in aer liber,in voliera. Dacă hrănim porumbeii într-un mod măsurat, grăsimile vor fi mai întâi depozitate în fibrele musculare roșii și apoi folosite din nou pentru a menține corpul cald. Acești porumbei rămân astfel activi și în stare bună. (a nu se confunda cu forma de iarnă). Rareori vedem fenomenul aripilor căzute din cauza supraîncărcării la acești porumbei.

 

Prea gras.

Contrar credinței populare, porumbeii nu se îngrașă din amestecuri bogate în grăsimi. Bineînțeles că nu ar trebui să exagerăm. Porumbeii se îngrașă din alimente bogate în carbohidrați și unilaterale. Încă vedem pasionați mergând la fermă pentru a obține orz și grâu ieftin. Toate aceste cereale conțin aproximativ 70% carbohidrați. Porumbeii primesc această hrană unilaterală doar în lunile de iarnă. Si da, prea multi carbohidrati te vor ingrasa.

 

Verifica porumbeii

Când porumbeii au terminat de năpârlire, este înțelept să-i verificați în mod regulat. Ce putem întâlni atunci?

 

Pene despicate

Daca calitatea penelor nu este buna, adica pene despicate sau exista o densitate slaba a penelor, atunci se poate spune ca perioada de naparlire nu a decurs bine. În timpul antrenamentului veți auzi și un șuierat. Inseamna ca nu ai fost atent și probabil nu ai dat mâncarea potrivită la naparlire. Dacă nu există suficiente proteine ​​în el pentru a reînnoi toate penele, da, atunci nu poți conta pe mari succese în sezonul care vine. Naparlirea este una dintre cele mai importante perioade ale anului si daca crescatorul prefera sa aleaga cel mai ieftin furaj de pe piata, acest lucru are consecinte majore.

 

Cu o năpârlire bună, porumbelul este de obicei puțin greu. În timpul iernii acești porumbei pot pierde în greutate. Cu toate acestea, dacă porumbelul este puțin subțire după năpârlire, dar penajul pare rezonabil, puteți încă îmbunătăți penajul: Apoi hrăniți un amestec bun de iarnă / odihnă cu până la 3 săptămâni înainte de reproducere. Timp de 14 zile dați o cantitate mică de ulei de ficat de cod peste furaj.

 

De asemenea, vă sfătuiesc să dați drojdie de bere Backs de două ori pe săptămână. Dacă porumbeii tăi sunt acum puțin slabi, nu ezitați să le dați puțin mai multă mâncare, astfel încât să devină puțin mai rotunzi. În plus, asigurați-le suficiente minerale și o baie o dată pe săptămână. Vei vedea că după 14 zile porumbeii vor primi pulbere pe aripi.

 

 

Pene uscate?

Observați penele uscate la mulți porumbei? Nici atunci, îngrijirea și alimentația nu au fost optime. Singurul lucru pe care îl poți face atunci este să dai vitamina B și să faci o baie în mod regulat. Drojdia de bere este, de asemenea, o mană cerească aici. De exemplu, Backs Bierhefe sau Backsy-Gen de la Backs. Această drojdie conține toate vitaminele B de la 1 la 15. În plus, mulți aminoacizi (proteine). Vitaminele B activează metabolismul. Este foarte probabil ca porumbeii să beneficieze foarte mult de pe urma acestui lucru.

 

Porumbeii ciugule propriul rahat.

De asemenea, primesc regulat întrebarea: „Cum de găinile mele ciugulesc rahatul care este pe pământ?”. Probabil nu-I hraniti sufficient de des. Ca urmare, porumbeii nu primesc suficienți nutrienți. De obicei primesc prea puține minerale și încearcă să le absoarbă din rahat. Ce ar trebui să faceți atunci este evident:

Oferă porumbeilor un amestec versatil de nisip și, de asemenea, un amestec mineral bun în fiecare z. ca de exemplu Matador Ocean Gold sau Matador Mineral. Adaugati si putina drojdie peste furaj de două ori pe săptămână. Atunci problema se va termina în curând.

 

Gainat moale sau umed

Se întâmplă adesea ca columbofilii să primească de la Asociatia Agricola, orz, porumb și grâu și le hrănesc porumbeilor. Rezultatul este adesea gunoi de grajd umed. Există, de asemenea, o activitate mai mică a enzimei silenaza în grâu și a glucozidazei în orz. Cu atât mai mult când conținutul de umiditate este prea mare, se creează gunoi de grajd umed. Este mai bine să așteptați până când conținutul de umiditate este mai mic, deci între 12% și 14%.

 

Mult success !

Echipa Matador


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: