Regulament

Reguli de participare

Columbodromul Ghimpati a fost conceput pentru a satisface dorintele columbofililor dornici de suspans si corectitudinea jocului, pentru cerintele de profesionalism si fayr play. Capacitatea este de 1000 porumbei, lungime 31m si latime aprox. 3 m. In interior avem o inaltime de 180-pana la 2,5m . Fata de sol inaltime 0,5m. Este dotat cu camere de supraveghere 24/24 cu vedere nocturna. Terenul pe care este situat amplasamentul are 4000mp, este deschis si fara obturatii.

Prin inscriere inseamna ca sunteti de acord cu regulile columbodromului. Echipa este formata din 4 porumbei la care se adauga unul gratuit. Minimum un porumbel pentru participare.

Taxa pentru 4 + 1 porumbel gratuit = 1200 lei, 1 porumbel = 300 lei. Taxa pentru activare este inclusa!!!. Aceasta suma trebuie platita cel tarziu la predarea porumbeilor.

Dupa predarea porumbeilor acestia intra in posesia columbodromului. Fiecare porumbel predat trebuie sa aiba minimum 35 zile si trebuie sa fie vaccinat impotriva paramixovirozei cu cel putin 10 zile inainte de a ajunge in voliera noastra.

Fiecare porumbel trebuie sa aiba un inel genealogic pentru 2019 acceptat de una din uniunile columbofile din Romania sau din strainatate.

Dupa finala, porumbeii vor fi licitati pe site-ul de licitatii si anunturi columbofile www.columbofil.net si  www.lumeaporumbeilor.ro

50% din suma licitata se intoarce la propietari si 50% revin columbodromului.( Nu se percep taxe pentru licitatii!!!) Porumbeii nevanduti vor mai fi repusi inca o data la licitatie. Dupa aceasta porumbeii nevanduti vor putea fi cumparati de catre proprietari in schimbul unei sume de 150 lei fiecare porumbel,  in decurs de maximum 15 zile altfel, devin proprietatea columbodromului.

Inscriere

Acceptul poumbeilor este posibil incepand cu data 01 Martie pana pe 30 Mai.2019.

Pentru inscriere va rugam sunati la unul din numerele de telefon: 0733393378/ 0732455380

Predarea porumbeilor se face cu inmanarea talonului de proprietate. In cazul in care pedigreeul nu se inmaneaza in acest moment, acesta poate fi adus cel tarziu inaintea etapei finale. Daca talonul si pedigreeul nu se vor transmite inainte de finala sau in ziua finalei atunci propietarul pierde dreptul asupra porumbelului si nu i se vor restitui venituri din vanzarea porumbelului.

Pentru transfer bancar in RON : RO54BACX0000000968216000  Unicredit Bank, Teieru Cristian

Pregatire si plan de zbor

Inaintea inceperii concursurilor, porumbeii vor fi antrenati in 10 pana la 15 etape de antrenament, pe distante cuprinse intre 5 si 120 km.

Concursurile sunt:  Start aprox. 130 Km, Bronz aprox.160 Km, Silver aprox. 230km, Gold aprox. 300 Km , Semifinala  aprox. 405 Km si Finala la 600 Km.  Administratorii columbodroului au dreptul de a modifica planul de zbor in anumite conditii meteo sau situatii neprevaute. Inainte de finala porumbeii au 2 saptamani timp de refacere pentru ultima etapa pe 2019 desfasurata in data de 7. Septembrie 2019, loc lansare Przemysl. (PL)

Regulament AS

locurile pentru categoria AS se stabilesc astfel:

Din 4 etape la alegere, respectiv cele mai bune rezultate din 4 concursuri ale unei serii de porumbel, si trebuie sa se cumuleze un numar de minimum 1200 km zburati. Departajarea o face:

1. Numarul de clasari

2.Punctajul cumulat

3. Viteza medie din cele 4 concursuri.

Intretinere si tratamente si transport

Toti porumbeii vor fi consultati de catre doctorul veterinar. Se vor folosi produse de intretinere de la BL, Comed, Tolisan, Dr. Brockamp, Rohnfried si hrana Matador Premium, grit si minerale de la Matador. Se vor face doua vaccinuri : paramixo si variola. Transporul porumbeilor se face cu remorca de transport porumbei prevazuta cu sistem de adapare, hranire si sigilare.

Premii

Suma premiilor este de 25.000 EUR euro pentru 600 porumbei platiti. Capacitatea columbodromului este de 1000 porumbei. Minim garantat 3.000 euro pentru locul 1 finala. Suma poate sa creasca sau sa scada procentual in functie de numarul de porumbei platiti.

De ce Columbodroumul Ghimpati?

  • premii garantate minim 3000 EUR locul 1 finala
  • Intretinerea porumbeilor la un nivel premium (Dr.Brockamp, Rohnfried, Matador, doctor veterinar, vaccicnare)
  • Camere supraveghere pe telefonul mobil interior , exteriorul columbodromului
  • Desfasurare concursuri corect si transparenta maxima
  • Transmitere informatii live, pe site si pe e-mail
  • 25000 EUR premiere pentru 600 porumbei platiit , capacitate 1000 locuri.
  • Transportul porumbeilor in siguranta cu masina proprie
  • Fara alte taxe de activare
  • Premii oferite in ziua finalei
  • Fara taxe de licitatii
  • Filmare live imbarcare, pe traseu si lansare porumbei.
  • Modern, spatiu amplu pentru porumbei si vizitatori
 • Primirea oaspetilor cu gratar si racoritoare in ziua finalei